De geschiedenis van Boubou B&B

 Het jaar 2008 zal worden herinnerd als de wereldwijde financiële crisis, die door veel economen wordt beschouwd als de ergste financiële crisis sinds de Grote Depressie van de jaren dertig.

Vanwege de financiële crisis moest ons bedrijf, net als veel andere bedrijven in Zuid-Afrika, sluiten wat een moeilijke ervaring was.

Wat het einde leek te zijn, was ook het begin van een geweldige nieuwe onderneming, we hebben ons huis geopend als een Bed and Breakfast. De naam Boubou komt voort uit onze liefde voor de natuur en met name de vogels. Als naam hebben bush shrikes gekozen, The Southern Boubou, met zijn bijzondere roep vaak in duet met een andere Boubou.

Op 1 september 2018 vierden we ons 10e jaar in de Hospitality Industry. Langzaam maar zeker hebben we een naam gevestigd in de horeca. In de loop van de tijd hebben we ons gerealiseerd dat dit het vak is wat bij ons past en gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Betrokkenheid, goede service en gedrevenheid zijn kenmerkende eigenschappen voor ons team.
In de periode van 2016, 2017 en 2018 ontvingen wij, samen met ons team, de Lilizela Award als provinciale winnar in de categorie Bed en Breakfast. Deze erkenning van het ministerie van tourisme was voor ons een grote beloning op ons harde werken.

Verder zijn we ook uitgeroepen tot winnaar op TripAdvisor voor B&B in de regio Rustenburg, gelegen in Zuid Afrika.

In de loop der jaren hebben we vrienden over de hele wereld gemaakt en we kijken ernaar uit u te verwelkomen in de Boubou Bed en Breakfast.

Marnice van der Smit

Marnice is de eigenaar van Boubou Bed en Breakfast. Vroeger was beoefende zij het vak als onderwijzeres en assistent. In die periode heeft ze veel geleerd hoe zij met mensen om moest gaan. De gasvrijheid zit in haar bloed en is haar natuurlijke gave. Marnice is verantwoordelijk voor de administratie en de dagelijkse planning. Ze wil de gasten een aangenaam verblijf geven en de gasten voorzien van een heerlijk diner. De keuken van Boubou is dan ook een echte Zuid Afrikaanse keuken!

“My mikpunt is dat gaste tuis sal voel, een met die mooie natuur sal word, tot rus sal kom en verkwik hier sal weggaan, nie meer as gaste nie, maar as vriende van Boubou”

 

 

Jan-Piet van der Smit

 

Jan Piet is medeeigenaar van Boubou B&B in Zuid Afrika. Jan Piet is in nederland geboren en woont sinds 1975 met zijn ouders en zusje in Zuid Afrika. Hij is getrouwd met de boeren dochter Marnice en spreekt vloeiend nederland en Zuid Afrikaans. Hoewel hij een fulltime baan heeft, is hij onmisbaar in het Boubou Team. Zijn grote hobby is fotograferen en heeft een enorme liefde voor de natuur en het wildleven. Verder wordt hij door vele nederlanders beschouwd als de Braai Koning van Boubou. Zijn specialiteit is om een heerlijk stuk vlees op de zuid afrikaans braai te bereiden en deze aan de gasten van Boubou te serveren. 

“Jan-Piet is van oortuiging dat dit hy is nie in Afrika nie, maar Afrika is in hom.”

 

Mary Gondwe

Mary Gondwe is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de schoonmaak van ons Bed & Breakfast. Ze is getrouwd met Henry Sailes. Mary is vakkundig in haar werk en ze is trots op wat ze doet. Ze geniet er erg van wanneer de gasten zich op hun gemak voelen. Ze staat altijd en voor iedereen klaar en haar doel is om het verblijf voor de gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Haar professionaliteit en vriendelijkheid waarmee zij de gasten verwelkomt maakt haar geliefd in het Boubou Team.

 

 

 

Henry Sailes

Henry Sailes is getrouwd met Mary Gondwe en verantwoordelijk voor de verzorging van de tuin en de buitenverblijven. Henry zijn veelzijdigheid is een waardevolle toevoeging voor het Boubou Team. Henry helpt ook mee met de taken die binnen de B&B uitgevoerd moeten worden. Hij is bijzonder trots op de tuin en doet zijn werk met veel zorg en liefde. Henry zijn vriendelijke en gastvrije karakter zorgen ervoor dat de gasten zich onmiddellijk welkom en thuis voelen. Hij is onmisbaar in het Boubou Team.