Bezienswaardigheden Zuid Afrika

Bezienswaardigheden Zuid Afrika

Boubou is gelegen in een straal van 200 KM van gewilde BIG FIVE parken. Deze gebieden zijn malaria gebieden. Madikwe Game Reserve is ongeveer 200 km van Boubou B&B vandaan. Op ongeveer 170 km ligt het Marakele National Park. Vanaf Boubou B&B is het ongeveer 45 minuten rijden naar Pilanesberg National Park en Sun City Resort. Boubou B&B ligt op route naar diverse onvergetelijke Safarie ervaringen in Zuid Afrika.

Vogel excursie met Marnice

 Marnice haar grote liede is de belangstelling voor vogels. Ze is bekend met de meeste vogelsoorten op het terrein van Boubou B&B. Marnice leert nog dagelijks van het gedrag van de vogels en de broedpatronen. Ze deelt graag haar kennis en ervaring van het rijke vogelleven van Boubou B&B. Haar lievelings vogel is de zuidelijke waterfiskaal ook wel Boubou genoemd. Heb je interesse voor een vogel excursie onder begeleiding van Marnice, neem dan contact op via het contactformulier. 

Trouwlocatie Utrecht
Trouwlocatie Utrecht

Madikwe Game Reserve

Madikwe Game reserve isn een beschermd natuurgebied in de Noord west provincie van Zuid afrika welke grenst aan Botswana. Dit gebied ligt ongeveer 200 km van Boubou B&B gelegen. De savanna grasvelden, bossen en rotsachtige hevels zijn bekend als de Tshwene Tshwene. Dit is een plaats van veel verschillende wilde dieren zoals olifanten, Leeuwen, luipaarden, neushoorns, diverse antilopes. Daarnaast ook beschermde diersoort wilde honden, welke beter bekend staan als geschilderde honden. De honderden vogelsoorten waaronder struisvogels, gieren, de kori-trap en vele bushveld-vogels zijn een paradijs voor vogelliefhebbers. Savonds met zonsondergang komen de dieren naar het water van de Madikwe dam en ontstaan er schitterende momenten voor het maken van foto’s. In dit park mag je niet zelf rond rijden maar zijn er georganiseerde safari’s.

Trouwlocatie Utrecht
Trouwlocatie Utrecht
Trouwlocatie Utrecht

Marakele National Park

Het Marakele National Park ligt in het hart van de Waterberg Mountains. Omdat de naam bekend is bij het Setswana-volk, is het een plaats van veiligheid. Marakele National Park is onderdeel van SANParks van de Waterberg-biosfeer in de Limpopo provincie, Zuid-Afrika. Het prachtige park is ongeveer 170 km en ongeveer 2 uur rijden van Boubou B & B.
Bezoekers van het Marakele National Park kunnen 4 van de Big Five bekijken. Verder is er een overvloed aan rijke vogels en flora. Het is mogelijk om dit park zelfstandig te bezoeken, maar er zijn ook georganiseerde game drives. Ondertussen kunt u dan genieten van bergachtige landschap, de met gras begroeide heuvels en de diepe valleien.

Kgaswane Nature Reserve

Een prachtig natuurgebied in het gebied Rustenburg op de noordelijke hellingen van de Magaliesberg. Voor de liefhebber van het buitenleven biedt het 2 prachtige wandelpaden, een van 2 km genaamd de Vlei Ramble en de 5 km lange Peglerae Trail. De Peglerae is een prachtige aloë / aloë die alleen voorkomt in de regio Magaliesberg.

Pilanesberg Natur Reserve

National park Pilanesberg is een van de weinige plaatsen in Zuid-Afrika met bijna complete, originele fauna, waaronder de beroemde Big 5. Pilanesberg ligt op slechts 40 minuten rijden van Boubou B&B en 3 uur rijden van Johannesburg. Het park ligt rondom de 1687 meter hoge Pilanesberg. Deze berg is een uitgedoofde vulkaan in de provincie Noord West. Pilanesberg Je hebt de mogelijkheid om het park zelfstandig te bezoeken. uiteraard is het ook mogelijk om in dit schitterende natuurpark te bezoeken onder begeleiding van een gids. De krater van een dode vulkaan zorgt voor de ongewone setting van het Pilanesberg National Park. In de prehistorie was dit een kolkende kater maar nu is het een groot stuwmeer met daaromheen drie groepen heuvels van gestolde lava. Dit is een van de grootste vulkanische complexen van de wereld! Voor de bezoekers zijn er verborgen uitkijkplekken gemaakt waar je de dieren van zeer dichtbij kunt benaderen.. Extra bijzonder is het maken van een ballonvaart.

Het park is geschikt om zelfstandig te bezoeken, als je geïnteresseerd bent in een georganiseerde gamedrive, kunnen Mankwe-gametrackers worden aanbevolen. Informeer bij Marnice om je te helpen zo’n gamedrive te boeken.

Wist u dat National park Pilanesberg uit bijna 4000 reviews een 4,5 uit 5 scoort!

Trouwlocatie Utrecht
Trouwlocatie Utrecht

Sun City Resort

Sun City Resort wordt internationaal erkend als een van de grootste attracties van Zuid-Afrika. In 1979 werd Sun Ciy opgericht en werden de deuren officieel geopend als vakantieresort.

Het landschap is volledig aangepast aan de behoeften van de gelukzoekers die hier komen: er zijn zwembaden, ‘stranden’, golfbanen en een jungle van 25 ha.
De huizen van de Valley of the Waves grenzen aan het Pilanesberg National Park. Dit staat bekend als de enige surf- en safaribestemming.
Sun City Resort ligt op ongeveer 45 minuten rijden van het Boubo B & B Guest House en kan een goed alternatief zijn voor een bush-ervaring die het Nationaal Park Pilanesberg biedt. Het is ongeveer 10 minuten rijden van de dichtstbijzijnde haven, namelijk Bakubung Gate.